سازه LSF چیست؟
()

سیستم LSF مخفف عبارت LightWeight Steel Frame یا سیستم پیش ساخته سبک است. یکی از مزیت‌های اصلی اسکلت فولادی سبک، تطبیق پذیری آن و تنوع ساختمان‌هایی است که می‌توان در آن‌ها استفاده کرد. کاربردهای اسکلت فلزی سبک از ساختمان‌های کم‌مرتبه تا ساختمان‌های چند طبقه و آسمان‌خراش‌ها، از جمله سیستم‌های قاب بندی پانل، سیستم‌های دیوار بیرونی، و ساخت‌وسازهای مدولار خارج از محل را شامل می‌شود. با توجه به اجرای بالای این نوع سیستم، بایرایرانیان تصمیم گرفته شما همراهان گرامی را با سیستم LSF آشنا کند.

جزئیات سیستم LSF

ایران یکی از کشورهایی است که در سال‌های اخیر با زلزله و بلایای طبیعی مختلف دست و پنجه نرم می‌کند. وجود چنین مشکلاتی باعث شده تا ساخت روش‌های جدید و بدیع اهمیت پیدا کند. یکی از روش‌های جدید ساخت، روش LSF است که می‌خواهیم امروز به آن بپردازیم. هدف اصلی LSF کاهش وزن ساختمان است.

این نوع سازه که یک سازه پیش ساخته است امروزه در ساخت و سازهای زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ساختار LSF از مقاطع فولادی جدار نازک باز تشکیل شده است که با نورد سرد ورق‌های فلزی نازک ساخته می شوند. مزایای فراوان این سیستم از جمله پیش ساخته بودن، سرعت اجرا، سازگاری با محیط زیست، مقاومت در برابر زلزله و صرفه جویی در استفاده از این سیستم را بسیار مناسب کرده است.

زیرا در ایران بیشتر تولید صفحات با ضخامت 2 تا 6 میلی متر در استفاده محدود و به دلیل وجود تکنولوژی فرآوری سرد در کشور است. امکان تولید صنعتی منازل در کشور بر اساس توسعه استفاده از مقاطع نورد نور سرد وجود دارد و در صورت استفاده از این فناوری چشم انداز روشنی در صنعت ساختمان وجود خواهد داشت.

سیستم LSF که در سال‌های اخیر به طور گسترده در کشورهای توسعه یافته مورد استفاده قرار گرفته است، به عنوان راه حل ممکن برای مشکل بی خانمانی مورد استفاده قرار گرفته است. مورد توجه مسئولان و تصمیم گیران حوزه ساخت و ساز و مسکن در کشورمان قرار گرفت. این سازه پیش ساخته که با مطالعات و تحقیقات انجام شده در کشور در اکثر کشورهای جهان شناخته شده است و مزایای زیادی در ساخت و ساز به همراه داشته است، سازه‌ای جدید و ناشناخته در کشور ما محسوب می‌شود.

مزایای سیستم LSF

از آنجایی که سازه‌های پیش ساخته از کیفیت بالایی برخوردار هستند، به افزایش عمر ساختمان و دوام ساخت آن کمک می‌کند و مقاومت سازه را در برابر زلزله بهبود می‌بخشد. به کار گیری از آنها در سال‌های اخیر بسیار رایج شده است. از سوی دیگر، علاقه به ساختن سیستمی سریع برای رفع مشکل کمبود مسکن باعث استفاده از این روش‌ها شده است.

استفاده از روش‌های صنعتی (مانند LSF) جایگزین مصالح قدیمی و سنتی شده است. ایده این بحث این است که به دلیل تغییر روش‌های ساخت و ساز، مصالح به کار رفته در ساخت ساختمان‌های قدیمی کارایی خود را از دست داده‌اند، بنابراین با مصالح جدید جایگزین شده‎اند. مصالح به کار رفته در ساخت جدید نسبت به مصالح قدیمی بسیار با کیفیت است.

مزایای سیستم LSF

کمبود منابع مورد نیاز برای تهیه مصالح ساختمانی و لزوم صرفه جویی در مصرف مصالح و استفاده بهینه از آنها، تمایل به استفاده از اعضای دیوار نازک سرد شکل را برای اجرای سریع ساخت و ساز افزایش می‌دهد. از جمله مهم ترین مواردی که میل به استفاده از این اعضا را افزایش می‌دهد

منابع محدود مورد نیاز برای تهیه مصالح ساختمانی و نیاز به بهترین استفاده از مصالح، دیوارهای نازک نورد سرد از استحکام بالاتری نسبت به مقاطع گرم برخوردار بوده و بنابراین جایگزینی این مقاطع با توزیع فولاد سنگین باعث افزایش بهره وری در ساخت و ساز می‌شود. صنعت در حال رشد است.

افزایش اجتناب ناپذیر هزینه مواد در اکثر نقاط جهان، مقاطع نورد سرد به دلیل سادگی تولید و زمان کمتری که برای تولید آنها صرف می شود با هزینه کمتری نسبت به سایر مصالح ساختمانی بدست می‌آید. تولید مصالح ساختمانی به زمان زیادی نیاز دارد، مقاطع نورد سرد در زمان کمتری نسبت به مقاطع گرم یا بتن پیش ساخته تولید می‌شوند.

نحوه پیاده سازی سیستم LSF

برای اجرای سیستم ساخت و ساز LSF مانند سایر سیستم‌های ساختمانی مرسوم ابتدا نقشه‌های سازه‌ای و بنا تهیه می‌شود و سپس نقشه اجرایی تهیه شده و سیستم بر اساس آن می‌باشد.

بنیاد

در هنگام نصب فونداسیون از خطوطی با عمق 40 تا 50 سانتی متر برای نصب دیوارها استفاده می‌شود. در مرحله بعد آرماتوربندی، طراحی و بست انکر بولت‌ها در فاصله‌ای منظم از فونداسیون انجام شده و دیوار نصب می‌شود. فاصله استاندارد مشخص شده برای فونداسیون معمولا 40 تا 60 سانتی متر است.

دیوار

پس از ساخت، نوبت به ساخت دیوارها می‌رسد. برای اجرای دیوار با انکر بولت‌هایی که برای این منظور استفاده می‌شد، ابتدا کف نصب می‌شود و سپس مالک به صورت مایل در داخل کف قرار می‌گیردTrack  به معنای اعضای افقی است که از بالا و پایین پروفسور را به صورت کشویی می‌پوشانند. استاد یکی از قسمت‌های اصلی ساخت و ساز دیوار است که وظیفه حمل بار کف کش را بر عهده دارد.

نحوه پیاده سازی سیستم LSF

در سیستم ساخت LSF، استاد و تراک اعضای اصلی هستند. این اعضا بار را از تکیه گاه به پانل منتقل می‌کنند. دیوارهای باربر وظیفه انتقال بار عمودی ساختمان، جذب بارهای جانبی و محافظت در برابر باد و زلزله را بر عهده دارند. دیوارهای بدون دیوار عمدتاً برای جداسازی فضای داخلی از سازه استفاده می‌شوند. برای تسهیل فرآیند نصب، استاد قبل از نصب سوراخ می‌شود. این معلم‌ها در فاصله 40-60 سانتی متری به کاغذ متصل می‌شوند. در سیستم ساخت و ساز LSF، دیوارها معمولا با اتصال نگهدارنده‌های فولادی به ریل‌های فولادی ساخته می‌شوند. با نصب صفحات گچی به صورت رول شده و به صورت پانل ساخته می‌شوند.

اگر بادبندها برای مقاومت در برابر بارهای جانبی به این روش ساخت اضافه شوند. در بین بارهای ناشی از باد و زلزله بسیار مناسب است. با توجه به روش ساخت، مهاربندها فقط می‌توانند بار را در سازه حمل کنند. برای اطمینان از اینکه مهاربند پس از برآورده شدن بار شروع به تحمل می‌کند. قسمت فوق معمولاً به صورت C یا Z  ساخته و اعمال می‌شود.

پوشش این نوع سقف‌ها معمولا با بتن و یا با نصب چوب یا گچ تخته انجام می‌شود. در مناطقی که در معرض باد شدید یا زلزله قرار دارند، سقف باید ایمن باشد. علاوه بر این برای مقاومت در برابر باد و بالا بردن سقف باید اتصال مناسب دیوار باربر و سقف انتخاب شود. استفاده از فوم و روفیکس علاوه بر ایجاد عایق صوتی و حرارتی از نفوذ شیره بتن در حین بتن ریزی جلوگیری می‌کند.

تاسیسات

همانطور که گفته شد مقاطع CFS که به عنوان خرپا سقفی یا نگهدارنده دیواری استفاده می‌شوند دارای سوراخ‌هایی در طول اعضا هستند که برای عبور و نصب ساختمان‌ها استفاده می‌شود. به لطف سیستم تمام شده و استفاده از پیچ‌های اتصال، می‌توان به راحتی وارد اتصال برای تعمیر، تعمیر و یا تعویض قطعات شد و به عنوان یکی دیگر از مزایای سیستم LSF باعث افزایش عمر مفید ساختمان می شود.

نظرتان را به ما بگویید

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین نظرات / 5. تعداد رای:

هنوز کسی نظر نداده، شما اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر