()

تیم تولید محتوای مجموعه بایرایرانیان برای آگاهی مهندسین و فعالان در زمینه ساختمان سازی از امتحاناتی که سقف عرشه فولادی پاس کرده است این مقاله را تهیه و تنظیم کرده که در آن ابتدا با سقف عرشه فولادی آشنا شده و پس از آن به مزایا و معایب آن بپردازیم.

سقف عرشه فولادی چیست؟

سقف عرشه فولادی، دسته‌ای از ورق‌های فلزی (فولادی) گالوانیزه می‌باشد که به منظور اجرای سقف و کف بنای فولادی مورد به کارگیری قرار می‌گیرد. این سقف معمولا بر روی تیر آهن سوار می‌گردد و سکوی بادوامی را برای استفاده مواد گوناگون در سقف نظیر بتن معمولی یا این که سبک، عایق‌ها و عضوهای ضد آب فراهم می‌نماید.

اجزای تشکیل دهنده سقف عرشه فولادی

سقف عرشه فولادی از چهار جز اساسی ورق گالوانیزه ذوزنقه‌ای (موجدار)، گل میخ (برشگیر)، آرماتور (میلگرد) و بتن تشکیل می‌گردد. فلاشینگ و تیر فرعی هم به عنوان اجزای دیگر این نوع سقف به حساب میایند.

خصوصیت‌های سقف عرشه فولادی

قسمت اساسی که تشکیل‌ دهنده سقف‌های عرشه فولادی می‌باشند، تیرهای فرعی در میان تیرهای اساسی بنا هستند. چرا که ورق‌های فولادی بر روی این تیرها و تیرچه‌های فرعی تکیه می‌نمایند و نقش یک قالب را برای این نوع سقف بازی می‌نمایند. بدین ترتیب می‌توان نتیجه گرفت که این نوع سقف به هیچ‌ وجه به قالب‌ بندی احتیاجی ندارد.

8cbf967e 1275 4be8 8aa3 8d475eb5c355

سقف عرشه فولادی از خارج شدن شیره بتن جلوگیری می‌نماید چرا که در این نوع سقف به ‌جای به کارگیری از تیرچه و سفال از پروفیل ذوزنقه‌ای صورت آجدار به کارگیری می‌گردد که جایگزینی برای میلگرد است و از آن تحت عنوان قالبی برای بتن‌ ریزی نیز به کارگیری می‌نمایند.

  سقف عرشه فولادی در شیراز

از آن ‌جایی که از پروفیل ذوزنقه‌ای صورت آجدار به ‌جای میلگرد و همینطور به‌عنوان قالب بتن‌ ریزی به کارگیری می‌نمایند، عملیات بتن‌ ریزی در این نوع سقف ساختمانی دارای سطحی صاف و یک دست بوده، از این رو بعد از اتمام عملیات بتن‌ ریزی مانند بقیه سقف‌ها نیازی به کف ‌سازی و پوکه‌ ریزی ندارد در نتیجه موجب می‌شود عملیات نازک ‌کاری با سرعت فوق ‌العاده بیشتری آغازی شود.

برای اجرای سقف عرشه فولادی، نصب ورق‌های فولادی با به کارگیری از گل میخ ‌های فولادی و بدون هیچ‌گونه عملیات جوشکاری به سادگی صورت می‌گیرد. به کارگیری از سقف عرشه فولادی به معمار قابلیت اجرای سقف و بتن‌ ریزی در همه طبقات یک ساختمان به صورت همزمان را آماده می‌نماید.

مزایای به کارگیری از سقف عرشه فولادی

همان طور که در بخش‌های فوق هم اشاره کردیم، سقف‌های عرشه فولادی از مزایای بیشماری برخوردار می‌باشند که همین مزایا باعث شد‌ه ‌است تا به کارگیری از این نوع بناها در ساختمان‌ها به نسبت پیشین افزایش پیدا نماید. برای مثال مزایا و معایب سقف عرشه فولادی به شرح زیر است

  • سقف‌های عرشه فولادی حدودا 11 برابر دیگر سقف‌ها، سرعت اجرای بیشتری دارد.
  • همین مسئله سبب می‌گردد که از نظر صرفه جویی در هزینه‌ها و زمان، به نفع تولید کننده باشد.
  • با به کارگیری از سقف‌های عرشه فولادی می‌توان در زمان یک روز 500 تا 1000 متر مربع از سقف بنا را اجرا کرد. لازم به ذکر بوده که سقف‌های عرشه فولادی می‌تواند بیش از 50 درصد از اجرای سقف را کاهش دهد.
  • به کارگیری از بتن در این سقف‌ها به حداقل مقدار خود میرسد ( 10 الی 15 درصد) و همین مسئله می‌تواند از نظر هزینه‌ای برای مجریان بسیار مقرون به صرفه باشد.
  • از طرف دیگر به جهت کاهش حجم بتن ریزی، وزن دال یا این که سقف کاهش می‌یابد که نتیجه آن کاهش وزن مرده و سبک شدن ساختمان می‌باشد. این سبک شدن به این معناست که از بار مرده ساختمان حدود 25 درصد کم می‌نماید.
  • کاهش بار ساختمان باعث می‌شود تا بنای مورد نظر در برابر ز‌لزله از مقاومت بیشتری بهره مند باشد که به لطف کاهش بتن ریزی و متریال متعلق به آن، وزن سازه نیز کاهش پیدا می‌نماید و ساختمان در برابر ز‌لزله رفتار مطلوب‌تری را از خود نشان می‌دهد.
  • در ایننوع از سقف‌ها خطاهای انسانی که ناشی از اجرا و کار در ساختمان می‌باشد، به شدت کاهش می‌یابد. به این دلیل که شیوه اجرای سقف‌های عرشه فولادی به صورت صنعتی می‌باشد.

بایرایرانیان مجری سقف عرشه فولادی

  • بهره گیری از سقف‌های مرکب، باعث افزایش مسافت‌های تیر ریزی و کاهش به کارگیری از فولاد در اسکلت شود که حدود 10 تا 30 درصد در فولاد صرفه جویی می‌شود.
  • به کارگیری از این نوع سقف‌ها سبب صرفه جویی 40 تا 60 درصدی در مصرف میلگرد نیز می‌شود.
    سقف‌های عرشه فولادی یا متال دک، در برابر حریق و ز‌لزله از مقاوم سازی ساختمان مطلوبی بهره مند می‌باشند.
  • در فضاهای کارگاهی ساختمان امنیت اجرایی بالایی دارد و درصد آسیب انسانی را کاهش می‌دهد.
    هنگامی که سقف بنای از نوع عرشه فولادی می‌باشد، می‌توان برای همگی طبقات همزمان بتن ریزی کرد.
  • دپو وحفظ آن بسیار راحت می‌باشد و فضای کمی را اشغال می‌نماید.
  • ورق‌های فولادی در سقف می‌توانند بارهای حین اجرا را کنترل کرده و تحت عنوان سکوی کار نیز مورد به کارگیری قرار بگیرند. در سقف‌های دیگر دسترسی به تاسیسات بسیار دشوار می‌باشد و البته در سقف‌های عرشه فولادی دسترسی به تاسیسات بسیار راحت‌تر می‌باشد.
  • سقف‌های متال دک، می‌توانند لرزش ساختمان را تا حد نسبتا بالایی بکاهند.
  • این نوع از سقف‌ها جابه جایی صدا را بسیار کاهش می‌دهند.
  • اکثری از مصالح و فرآیندها مانند قالب بندی، بعضی تیرهای فرعی و شمع را حذف می‌نماید.
  • از دید مدیر کیفی ISo 9001 مورد پذیرش می‌باشد.
  • از لحاظ فنی مرکز پژوهش‌های مسکن و شهرسازی مورد تایید می‌باشد به این دلیل که ایمنی مناسبی در برابر مخاطرات و اتفاقات غیر مترقبه دارد.
  • با قوانین مبحث دهم ضوابط ملی ساختمان منطبق است.

معایب سقف عرشه فولادی چیست؟

نکته بسیار مهمی که می‌بایست بدانید، این نوع از سقف‌ها در کنار مزایای بی‌شماری که دارند، از معایبی نیز بهره مند هستند که نمی‌توان ساده از آن‌ها گذشت. از جمله معایب سقف‌های عرشه فولادی، می‌شود به موارد زیر اشاره داشت

میزان تحمل بار سقف عرشه فولادی

  • به کارگیری از سقف‌های عرشه فولادی برای بنا‌های فلزی اجرای راحت‌تری دارد و در اسکلت‌های بتنی به نسبت بقیه موارد سخت‌تر می‌باشد و برای اجرای آن می‌بایست تمهیدات خاصی را برای اجرای آن‌ها در نظر داشت.
  • درست است که سرعت اجرای این سقف بالاست ولی مشکل مهم این کالا، اجرا کردن و اجرای تمهیدات مورد نیاز آن می‌باشد. به این دلیل که اجرای صحیح این سقف از صعوبت بالایی برخوردار است و برای اجرای آن می‌بایست وضعیت اکثری را سنجید و رعایت کرد.
  • در صورتی که این سقف ها مطابق اصول و قوانین ملی ساختمان پیاده سازی و اجرا نشوند، لرزش بالایی خواهند داشت. ولی برای رفع لرزش آن می‌توان بر اساس با استاندارد و ضوابطی که درمباحث قوانین ملی ساختمان آمده استفاده و میزان لرزش آن را به حداقل مقدار ممکن رساند.
  • نکته بسیار مهمی که می‌بایست بدانید این می‌باشد که فواصل تیر ریزی میان تیرهای فرعی و انتخاب اشتباه در میزان ضخامت ورق فولادی و هم اینگونه ارتفاع عرشه باعث می‌گردد که در لرزش سقف عرشه فولادی و سقف‌های مرکب عرشه فولادی اثر گذار باشند. چنانچه برای اجرای آن تمهیدات ویژه‌ای دیده نشود، آن‌گاه میزان خوردگی فلز در آن نیز قابل رویت خواهد بود.
  • گلمیخ ها می‌بایست بوسیله ناظر کنترل گردد، بر این اساس رسیدگی بر اجرای این سقف‌ها از هر سقف دیگری دشوارتر می‌باشد.

مجموعه بایرایرانیان با دارابودن کارنامه درخشان در زمینه اجرای سقف عرشه فولادی با بالاترین کیفیت مواد اولیه و متخصصان در این زمینه در بین رقبای خود از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

نظرتان را به ما بگویید

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین نظرات / 5. تعداد رای:

هنوز کسی نظر نداده، شما اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر