کاربرد-سقف-کاذب
()

False Ceiling یک پوشش اساسی برای سقف در نظر گرفته می‌شود که سبب زیبایی ساختمان خواهد بود. معمولا مکانی که برای نصب این محصول در نظر گرفته شده زیر سقف اصلی می‌باشد. جالب است که بدانید ضمن ایجاد جلوه‌های زیبا در معماری داخلی، از لحاظ تاسیساتی کمک زیادی می‌کند، مانند؛ سیم کشی، نورپردازی، رد و بدل کردن لوله و… سبب می‌گردد خلل کمتری ایجاد گردد. انواع سقف کاذب ضمن ایجاد جلوه بصری در معماری و پیاده سازی داخلی یک ساختمان، از لحاظ تاسیساتی کمک زیادی می‌نماید.

کاربرد سقف کاذب

امروزه به کارگیری از مصالح نوین ساختمانی مانند یونولیت سقفی به کاهش هزینه‌های ساخت ‌و ساز، افزایش سرعت ساخت ‌و ساز، کاهش مصرف انرژی‌ها، کاهش مصرف مصالح و… کمک ویژه‌ای می‌نماید و به کارگیری از سقف‌های کاذب نیز می‌توان سبب زیبایی و چیدمان، کاهش هزینه‌ها و… گردد. سقف‌های کاذب امروزه کاربردهای زیادی دارند که مهمترین آن‌ها در برگیرنده موارد زیر می‌باشند.

  • به کارگیری در سقف سالن‌های پذیرایی
  • کاربردی در سقف حمام وسرویس‌های بهداشتی
  • به کارگیری در سقف اتاق‌های خواب و آشپزخانه‌ها
  • قابل به کارگیری در سقف کتاب‌خانه‌ها
  • به کارگیری در سقف ساختمان‌های اداری، تجاری و صنعتی و …

مزایای بکارگیری سقف کاذب

همان‌طور که گفته شد انواع سقف کاذب امروزه جایگزین مصالح سنتی گردیده‌اند و می‌توانند کاربردهای مختلفی داشته باشند. از مهمترین مزایای به کارگیری از این سقف‌ها دربرگیرنده موارد زیر می‌باشد.

  • این سقف‌ها قابلیت و امکان جابجایی دارند
  • هزینه اجرای این سقف‌ها در مقایسه با تعمیر ومرمت سقف اساسی کمتر می‌باشد.
  • سبب جذب صدا گردیده و از جابجایی صدا جلوگیری می‌نماید.
  • تعمیر سقف کاذب راحت می‌باشد.
  • تأسیسات سقف را پوشش می‌دهد.
  • سبب صرفه‌ جویی انرژی می‌گردد
  • می‌توان از نورپردازی‌های جذاب استفاده نمود.

ولی می‌بایست دقت داشت که سقف‌های کاذب نیز دارای معایبی می‌باشند که مهمترین آنان شامل مواقعی مثل کاهش دادن ارتفاع اتاق‌ها، داشتن میزان عمر کوتاه، نیاز به محافظت بالا، تغییر رنگ در طی گذشت زمان، کم بودن مقاومت و استحکام در برابر حادثه‌های طبیعی و … می‌باشند.

انواع سقف کاذب

همان طور که برای زیبا سازی ساختمان از آجر انگلیسی یا این که آجر نما به کارگیری می‌کنیم، دقت به ظاهر سقف نیز بر ظاهر ساختمان اثر زیادی دارد. به کارگیری از سقف کاذب همانند آجر نسوز و آجر سفال برای تولید بسیار رایج می‌باشد.

اول شما می‌بایست نیازها و سلیقه‌ی خویش را شفاف کرده تا بتوانید مناسب‌ترین نوع را برای خویش انتخاب و پیاده‌سازی فرمایید. هرکدام از انواع مزیت‌های خاص خویش را دارند و فقط در شرایطی که می‌توانید شایسته‌ترین انتخاب را داشته باشید که با همه گونه‌های آن آشنا باشید.

  سقف عرشه فولادی در سیستان بلوچستان

کاربرد سقف کاذب

سقف کاذب کناف

در طراحی‌های جدید به کارگیری از سقف کاذب کناف از محبوبیت بالایی بهره مند گردیده است. این نوع خود به دو مجموعه‌ی سقف کاذب کناف یک پارچه و مشبک تقسیم‌ بندی می‌گردد. در وضعیت یک پارچه با به کارگیری از فلزهایی که وزن کمی دارند، زیرساز آن ساخته شده و بعد از آن پنل‌هایی گچی بر روی آنان نصب می‌شود. البته در وضعیت مشبک از تایل‌های گچی و پروفیل‌های سپری کمک می‌گیرند. در این ‌حالت تایل‌ها مانند یک شبکه به یکدیگر متصل می‌شوند.

مزایای سقف کاذب کناف

  • ارزش اقتصادی
  • دسترسی راحت به تجهیزات بالای سقف کاذب
  • وزن بسیارکم و سبک
  • عدم نیاز به رنگ‌آمیزی
  • قابل اجرا به دو شکل ساده و دکوراتیو
  • سهولت در تعمیر و محافظت از آن

سقف کاذب چوبی

همان گونه که از اسم آن هم کاملا معلوم می‌باشد، مواد اولیه‌ی مهم تولید کننده‌ی آن چوب می‌باشد. سقف کاذب چوبی می‌تواند اثر به سزایی در تولید فضایی گرم و دوستانه داشته باشد. اما همواره می‌بایست پلان و پیاده سازی داخلی اطراف را در نظر داشته باشید؛ چون سقف چوبی برای هر فضایی مطلوب نیست.

فرایند نصب آن نیز به این شکل می‌باشد که در قدم اول کلاف کشی اجرا می‌شود. معمولا برای کناف کشی از فولاد استفاده می‌کنند. در قدم دوم بخش چوبی، که به اصلاح به آن لمبه کوبی می‌گویند، صورت می‌گیرد. سقف کاذب چوبی معمولا هزینه‌ی متعددی را به همراه دارد؛ چون ضمن هزینه‌ی مواد نخستین، نصب آن نیز کار راحتی نیست. به همین عامل در بخش اعظمی از فضاها صرفا در یک قسمت از این نوع سقف کاذب به کارگیری می‌نمایند.

سقف کاذب رابیتس

گفتیم که در ساختمان سازی ضمن مواقعی چون به کارگیری از انواع آجر مثل آجر لفتون و … دقت به سقف کاذب نیز ضروریست. در خیلی از انواع سقف کاذب، شما حتی بعد از ساخت ساختمان می‌توانید آن‌ها را انجام و پیاده‌ سازی فرمایید ولی در سقف کاذب رابیتس امکان پیاده ‌سازی آن در هنگام بازسازی و یا این که مرمت نیست.

دلیل این محدودیت آن بوده که برای نصب آن نیاز دارید تا میلگرد را به سقف و فویل‌های رابیتس را به این میلگردها جوش دهید. آن‌گاه در مرحله‌ی آخر گچ کاری اعمال می‌گردد. رابیتس در واقع ورقی مشبک از جنس گالوانیزه بوده که در دو نوع مسطح و برجسته ساخته می‌گردد. به عنوان مثال مزایای آن می‌توان به تنوع در پیاده ‌سازی طرح‌های گوناگون و دسترسی راحت به مواد اولیه‌ی لازم آن اشاره نمود.

  شکلاتی شدن اسکلت فلزی

سقف کاذب پی وی سی

سقف کاذب پی وی سی نیز خود به دو سبک نواری و مشبک تقسیم‌ بندی می‌شود. در‌صورتی‌که از پانل‌های نواری استفاده می‌گردد، نوار‌ها در هم قفل گردیده و زیرساز آنها نیز پروفیلی از فرآورده فولاد می‌باشد. چنانچه از تایل‌های پی وی سی به کارگیری می‌گردد، این تایل‌ها در قاب‌های مخصوص خود جایگذاری می‌گردند. معمولا پروفیل‌های مصرفی در این نوع سقف کاذب از جنس گالوانیزه و یا این که آلومینیوم می‌باشند.

مزیت‌های سقف کاذب پی وی سی

  • مقاوم در برابر آب و رطوبت
  • عایقی مطلوب برای صدا و حرارت
  • دارای رنگی ثابت
  • قابلیت و امکان شست و شوی راحت
  • ضد آتش و حریق
  • وزن کم و سبک
  • امکان اجرا با متریال‌های متفاوت

سقف کاذب آلومینیومی

سقف کاذب آلومینیومی نیز به دو شکل زیر قابل انجام می‌باشد

  1. سقف کاذب دامپا: این سبک که به سقف کاذب آلومینیومی نیز دارای شهرت می‌باشد از ذیل سازهای فولادی و پنل‌های آلومینیومی ساخته می‌گردد.
  2. سقف مشبک آلومینیومی: در‌این حالت تایل‌های آلومینیومی در کادر‌های مخصوصی که تعبیه شده‌اند، قرار می‌گیرد.

در کل سقف کاذب آلومینیومی ضمن استحکام بالا، به زیبایی هرچه بیشتر فضا نیز کمک می‌نماید. بهای این نوع سقف کاذب ممکن می‌باشد نسبت به بقیه سبک‌ها کمی بیشتر باشد ولی به جهت ضد آب بودن، ثبات رنگ، ضد آتش بودن و نصب و محافظت ساده این قیمت تماما منطقی و منصفانه می‌باشد.

بیشتر بخوانید: شاتکریت چیست؟

سقف کاذب آی گلس

این نوع سقف از مواد شفاف مانند اکرولیک ساخته می‌گردد و نور را به خوبی از خود عبور می‌دهد. این نوع سقف برای هنگامی که می‌خواهید از جذابیت نورپردازی در سقف به کارگیری نمائید بسیار سفارش می‌شود. می‌توان اعلام‌ کرد که این نوع سقف کاذب بیشترین تنوع طرح را دارد و شما می‌توانید مبنی بر پیاده سازی داخلی فضای خود طرح و رنگ مطلوب خود را تنظیم فرمایید. سقف کاذب آی گلس در قبال ضربه مقاومت بالایی می‌باشد و در عین هم اکنون وزن بسیار سبکی دارد.

سقف کاذب ترکیبی

برای آن که به طرح هندسی زیبا و استانداردی دست پیدا نمایید، می‌توانید از تلفیق تعدادی نوع سقف کاذب کمک بگیرید. درصورتی که می‌خواهید از سقف کاذب ترکیبی استفاده نمایید، می‌بایست در ابتدا زیرسازی مورد نیاز را تولید نمایید و هارمونی پیاده سازی را نیز به خوبی رعایت نمائید. تیم تولید محتوای مجموعه بایرایرانیان بابت مطالعه این نوشته از شما سپاسگزار است.

نظرتان را به ما بگویید

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین نظرات / 5. تعداد رای:

هنوز کسی نظر نداده، شما اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر