میراگر-ساختمان
()

ساختمان‌های بلند و آسمان‌خراش‌ها همان طور که انتظار می‌ر‌ود مستعد فشار و بادهای بزرگ و سنگین‌تری هستند، بنابراین اغلب به سیستم‌های میراگر ساختمان تکمیلی برای کاهش حرکت نیاز دارند. هرچند که فناوری میراگر به عنوان راه‌حلی برای جلوگیری از حرکت ساختمان ایجاد شد، اما میراگرها امروزه کاربردهای دیگری نیز دارند.

وبسایت بایرایرانیان با بررسی انواع مختلف سیستم‌های میراگر و ویژگی‌های آن‌ها به شما کمک می‌کند تا سیستم میراگر ایده‌آل برای پروژه ساختمانی خود انتخاب کنید.

مزایا میراگر ساختمان

  • ایمنی را فراهم می کند و از تلفات جانی جلوگیری می‌کند.
  • آسیب و تخریب‌‌های ساختمان را به حداقل می رساند.
  • استحکام و طول عمر سازه را افزایش می دهد.
  • بهبود عملکرد سایر سیستم‌های فنی درون سازه به عنوان مثال، کاهش حرکت ساختمان موجب کاهش لرزش آسانسور و کابل آسانسور می شود که موجب جلوگیری از وقفه و خاموشی سرویس می‌شود.

انواع میراگر ساختمان

زمانی که زلزله رخ می‌دهد، امواج لرزه‌ای به داخل ساختمان نفوذ کرده و باعث ایجاد ارتعاش می شود سپس، میراگرهای لرزه ای وارد عمل می‌شوند و در نتیجه اثرات مخرب به حداقل می‌رسد. بایرایرانیان با بررسی انواع راه‌حل‌ها و انواع مختلفی از میراگرهای لرزه ای که معمولاً مورد استفاده قرار می گیرند به شما برای یک انتخاب ایده‌آل برای پروژه ساختمانیتان کمک می‌کند.

میراگرهای ویسکوز

میراگر ویسکوز از اجزای پیستون-سیلندری تشکیل شده است که در آن ژل یا سیال مبتنی بر سیلیکون عبور می کند. با عبور ژل از پیستون، انرژی لرزه‌ای جذب آن می‌شود. استفاده از دمپرهای ویسکوز سیال یکی از روش‌های عالی برای اجرای میرایی یک ساختمان می‌باشد. در این روش باید میراگرهای چسبناک سیال را در نقاط مورد نظر که شامل تیر و ستون‌ها یا.. می‌باشد متصل کنیم.

انواع-میراگر-ساختمان

سیستم میرایی مستقیم زمانی اجرا می‌شود که میراگرهای چسبناک سیال در ساختار ساختمان یا پل ادغام شوند تا به جذب انرژی ناشی از باد، پدیده‌های لرزه‌ای یا فعالیت در ساختمان کمک کند. میراگرها به معنای واقعی کلمه در سرتاسر سازه پراکنده یا “توزیع” می شوند تا انرژی حرکت سازه را جذب کنند.

میراگرهای ویسکوز در جذب زلزله های جزئی و قوی و همچنین باد بسیار کارآمد هستند. به همین دلیل از این نوع میراگرها در ساختمان‌های مرتفع نیز استفاده زیادی می شود. همچنین میراگر ویسکوز می‌تواند در دمای 40 درجه تا 70 درجه سانتیگراد همچنان کار کنند.

میراگرهای ویسکوالاستیک

میراگرهای ویسکوالاستیک از صفحات فولادی تشکیل شده است که بین آنها مواد ویسکوالاستیک قرار می‌گیرد. چنین میراگرهایی بر اساس اصل تبدیل انرژی مکانیکی به گرما کار می‌کنند. عملکرد میراگرهای ویسکوالاستیک عمدتاً به فرکانس بارگذاری و دمای محیط بستگی دارد. این نوع میراگر معمولا در ساختمان های کوچک و متوسط استفاده می‌شود.

میراگرهای اصطکاکی

میراگرهای اصطکاکی نوعی میراگر ساختمان هستند که از صفحات فولادی شیبدار تشکیل شده است که در یک موقعیت شیبدار روی هم می‌لغزند. در بین چنین صفحات فولادی، پد اصطکاکی قرار می گیرد. میراگرهای اصطکاکی انرژی لرزه‌ای را با اعمال اصطکاک بین سطوح که به یکدیگر ساییده می‌شوند، از بین می‌برند.

میراگرهای لرزشگیر (جرمی تنظیم شده)

میراگرهای لرزشگیر که معمولاً به عنوان جاذب ارتعاش یا میراگر جرم تنظیم شده نیز شناخته می شوند، نوعی میراگر لرزه‌ای هستند که از یک دستگاه کنترل غیرفعال نیمه تونل مانند نصب شده بر روی خود سازه تشکیل می‌شود. این نوع از میراگرها ارتعاشات نیروهای جانبی مانند باد و زلزله را تسهیل می کند. میراگرهای لرزشگیر به طور گسترده در خطوط انتقال، خودروها و ساختمان های بلند استفاده می شوند.

میراگرهای تسلیم‌کننده

میراگرهای تسلیم‌کننده یا دستگاه‌های اتلاف انرژی، نوعی میراگر هستند که از آلیاژ فلز تشکیل شده‌اند. استفاده از دستگاه‌های اتلاف انرژی برای کاهش پاسخ ساختمان به فشارها، از مناسب‌ترین روش‌ها برای ساختمان‌های بلند محسوب می‌شود.

رویکردهای جدید با کاربردهای متنوع برای این نوع ساختمان‌ها شامل دمپرهای چسبناک، دمپرهای جرمی تنظیم‌شده و دمپرهای ویسکوالاستیک می‌باشد. این راه حل‌های میرایی را می توان به ساختمان های جدید اضافه کرد یا به عنوان مقاوم‌سازی لرزه‌ای در ساختمان‌های موجود استفاده کرد.

میراگرهای تسلیم‌کننده، انرژی لرزه‌ای را با ایجاد تغییر شکل پلاستیکی از بین می برند. این نوع میراگرها بسیار کارآمد و مقرون به صرفه هستند.

میراگرهای مغناطیسی

میراگرهای مغناطیسی از دو قفسه، دو پینیون، یک دیسک مسی و آهنرباهای خاکی کمیاب تشکیل شده است. چنین میراگرهایی به عنوان جاذب ارتعاشات دینامیکی نیز شناخته می شوند زیرا می توانند به طور موثری این ارتعاشات را تعدیل کنند. دمپرهای مغناطیسی مستقل از دما هستند و کاملا مقرون به صرفه می‌باشند.

سیستم جداسازی پایه

سیستم های جداسازی پایه با جدا کردن فیزیکی سازه از زمین، تحریک سازه در اثر زمین لرزه را کاهش می‌دهند. این راه‌حل مستلزم این است که کل سازه شل ساخته شود و از سیستم فونداسیون جدا شود و لنت های جداسازی بین این دو قرار داده شود. با انجام این کار، ساختمان از حرکت زمین در هنگام پدیده‌های زمین لرزه‌ای جدا می شود و می تواند تا 6 درجه آزاد حرکت کند.

سیستم جداسازی پایه روشی برای حفاظت سازه‌ها در مقابل زمین لرزه‌ است که در آن سازه از پایه و زیربنا جدا می‌شود. با جدا کردن سازه از پایه آن، مقدار انرژی که در هنگام زلزله به سازه اصلی منتقل می‌شود، به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

سیستم میراگر بیرونی

در این سیستم از میراگرهای فلزی استفاده می‌شود که در کاهش حرکات دینامیکی ناشی از بادهای خطرناک بسیار کارآمد است. این سیستم میراگر ساختمان بر اساس مفهوم حرکت ناخالص کل سازه، اعمال نیروهای کشش و فشردگی عمودی در ستون های محیطی است.

میراگرهای-لرزشگیر

معمولاً در ساختمان‌های مرتفع از سیستم‌های بیرونی برای ایجاد استحکام جانبی ساختمان با اتصال هسته سخت ساختمان به ستون‌های محیطی استفاده می‌شود. سیستم‌های بیرونی سنتی بیشتر مطلوب هستند زیرا استحکام و سختی جانبی مورد نیاز برای کنترل رانش و شتاب ناشی از باد و پدیده‌های لرزه‌ای را بدون نیاز به تعداد زیادی دیوار بتنی یا مهاربندی فراهم می کنند.

سیستم‌های میراگر بیرونی اکنون در حال تکامل و پیشرفت هستند و امروزه میراگرهای چسبناک سیال برای کاهش مقاومت سازه و جلوگیری از اسیب به پایه‌ها اضافه می‌شوند که منجر به ایجاد یک سیستم ساختاری بسیار سبک‌تر می شود و در عین حال موجب کاهش شتاب ساختمان و بهبود راحتی ساکنین می‌شود. سیستم‌های بیرون‌گر همچنین نیاز به میراگرهای جرمی تنظیم‌شده بزرگ و گران‌قیمت را حذف می‌کنند.

جمع بندی

میراگرها می‌توانند به طور قابل توجهی تاب‌خوردن و تنش ساختمان ناشی از فشار باد را کاهش دهند. وقتی در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که مستعد باد و زلزله است، باید اقدامات گسترده ای برای حفظ یکپارچگی و جلوگیری از آسیب سازه در نظر بگیرید.

این سیستم میرایی به طور ویژه برای تقویت یکپارچگی سازه، کنترل آسیب های ساختمانی و محافظت از جان انسان ها در هنگام زلزله طراحی شده است. اساس این سیستم میرایی اتلاف نیروهای لرزه‌ای و جذب انرژی و در نتیجه کاهش حرکت سازه است.

میراگرهای لرزه ای را می توان به عنوان وسیله‌ای مکانیکی تعریف کرد که انرژی جنبشی امواج لرزه‌ای را که از ساختمان یا سازه‌های دیگر عبور می کند، تلف می کند. هر یک از انواع میراگر ساختمان ویژگی خاص خود را دارد و راه‌حل و میراگر مناسب با نیازهای هر پروژه باید  به طور اختصاصی بررسی و ارزیابی شود. شرکت بایرایرانیان یکی از متخصص ترین‌ها در سقف عرشه فولادی سعی میکند با تولید این محتواها به ارتقا دانش شما در حوزه سازه‌ها کمک کند.

نظرتان را به ما بگویید

  نقش فیشینگ در سقف عرشه فولادی چیست؟ | فیشینگ در سازه های دیگر

از ۱ تا ۵ امتیاز بدید.

میانگین نظرات / 5. تعداد رای:

هنوز کسی نظر نداده، شما اولین نفر باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر