آخرین بروزرسانی در خرداد ۱۴۰۱
استفاده از یونولیت در سقف عرشه فولادی به طور غیر استاندارد در چه مواقعی اتفاق می افتد؟
استفاده از یونولیت در سقف عرشه فولادی صرفا در محل بازشو یا به عنوان پر کننده زیر کنگره های ورق عرشه فولادی هنگامی که جهت ورق ریزی عوض می شودکاربرد دارد.یونولیت مورد استفاده در بازشوها باید به طریقی سر جای خود ثابت شود تا حین بتن ریزی جابجا نگردد و همچنین تا حد امکان فشرده تر باشد تا خرد نشود و پس از بتن ریزی و تشکیل محل بازشو برداشته شده می شود. غیر از دو مورد فوق الذکر در محلی دیگر کاربرد ندارد.
آنچه در این مطلب میخوانید
1- اجزای تشکیل دهنده سیستم سقف عرشه فولادی کدامند؟
اجرای تشکیل دهنده این سیستم عبارتند از عرشه فولادی، گلمیخ، فلاشینگ، آرماتور و بتن.
2- چه محدودیت هایی برای اجزای تشکیل دهنده این سیستم وجود دارند ؟
ارتفاع عرشه ها بایستی بین ۵ تا ۷٫۵ سانتی متر باشد . حداکثر قطر گلمیخ ۱۹ میلی متر و حداقل ارتفاع آن که می بایست بعد از نصب در دال تخت پیوسته بتنی مدفون باشد، نباید کمتر از ۴ سانتی متر از کنگره فوقانی عرشه باشد. حداقل ضخامت بتن بالای عرشه ۵ سانتی متر باشد.
3- روش اجرای این سیستم چگونه است ؟
در سازه های فولادی عرشه ها بر روی تیر ها پخش شده و پس از تثبیت آنها و نصب فلاشینگ های لازم، گلمیخ ها با توجه به آرایش ذکر شده در نقشه ها بر روی بال فوقانی تیر ها جوش می شود. پس از آن با اجرای شبکه میلگرد های حرارتی سقف آماده بتن ریزی می باشد.
4- آیا این سیستم بر روی اسکلت بتنی نیز قابل اجراست ؟
بله، البته در اجرای این سیستم بر روی سازه های بتنی نیاز به تعبیه تیرهای فرعی می باشد. بدین ترتیب دهانه های آزاد عرشه ها می بایست به کمتر از ۳٫۰ متر محدود گردند.
5- آیا اجرای بازشو در این سیستم امکان پذیر است ؟
بله، با توجه به ابعاد بازشوها تمهیدات لازم اتخاذ می گردد. البته برای بازشوهای کوچکتر بهتر است با استفاده از پلاستوفوم محل بازشو بسته شود و پش از بتن ریزی نسبت به برش ورق اقدام گردد .
در این مقاله با استفاده از اتفاقاتی که در سقف های تیرچه یونولیت اتفاق افتاده است شروع می کنیم همانطور که می دانید سقف تیرچه یونولیت از تیرچه های بتنی فلزی ویونولیت استفاده میکند که این دو متریال جهت استفاده معایبی دارند که ما در اینجا به آنها می پردازیم تا تفاوت های میان سقف تیرچه یونولیت وسقف عرشه فولادی بایر ایرانیان آشکار شود.سقف های تیرچه یونولیت دو ضعف عمده دارند که این دوضعف این نوع سقف ها را در خیلی از سازه ها نا کار آمد می کند که این دورا می توان این چنین توضیح داد (1)ضعف دردریافت بتن (2) آتش سوزی در مورد گزینه اول به دلیل وجود یونولیت که فضای خالی درون تیرچه ها که باید با بتن پر شود تا استحکام بالا تری به سقف دهد را پر نمی کند و ویبره کردن بتن در این محل ها بسیار مشکل می باشد ولی این یکی از معایبی است که ایجاد می کند ومیتوان به پخش نشدن یکنواخت بتن در سقف وایجاد بار مرده نا متوازن درسقف را بیان نمود.گزینه دوم که در اتفاقات زیادی مشاهده شده آتش سوزی یونولیت می باشد درست است که یونولیت نمی سوزد اما در زمان آتش سوزی حجم یونولیت به یک صدم کاهش میابد وپس از قرار گرفتن در حرارت بالا به صورت قطرات آتش گرفته به پایین می ریزد واین خود باعث آتش سوزی بیشترمی شود.اما سقف عرشه فولادی بایرایرانیان با استفاده از ورق وگل میخ های فولادی که خود دارای استحکام می باشد وبه راحتی با زوایای محاسبه شده و انبوست وماسل قدرتی توزیع بتن به صورت یکنواخت و توزیع وزن به صورت موزون می شود ودر هنگام آتش سوزی به دلیل وجود ورق سقف عرشه فولادی بایر ایرانیان که مانند یک قالب برای بت عمل میکند استحکام بیشتری به آن میدهد واز افزایش حریق می کاهد که همین مسئله سقف عرشه فولادی بایر ایرانیان را مناسب تر از سقف تیرچه یونولیت می کند.