انواع مقاطع عرشه فولادی
خواص هندسی عرشه فولادی مرکب متفاوت بوده و هر تولیدکننده با رعایت ضوابط استاندارد میتواند ابعاد مختلفی را انتخاب و تولید نمایند. ارتفاع،عرض کنگره ها، نوع محل خم ها و شکل نقشه ها اختیاری بوده ولی رعایت ضوابط استانداردها و اطمینان از عملکرد مناسب آنها در شرایط گوناگون الزامی است.
انتخاب شکل و ارتفاع یا گام عرشه توسط مهندس طراح سازه انجام می گیرد ولی بر اساس محاسبات فصل دوم و شرایط بارگذاری و بهره برداری پروژه گام عرشه می تواند تغییر یافته و مطابق خاص کارفرما بر اساس گام جدید عرشه های فولادی تولید گردد.
انواع مقاطع عرشه فولادی
حداقل و حداکثر ارتفاع گام و عرضه های فولادی مرکب به ترتیب ۵۰ و ۷۵ میلی متر است ولی گام های معمول در صنعت و ساختمان ۶۰ ۷۰ و ۷۵ میلیمتر میباشد قابل ذکر است که هرچه گام عرشه فولادی بیشتر می گردد ظرفیت باربری طولی آنها نیز افزایش مییابد.
بنا به اذعان بسیاری از تولیدکنندگان و مهندسان گام ۶۰ میلی متر به دلایل زیر اقتصادی ترین مقطع برای عرشه های فولادی می باشد.
۱_ کمتر بودن وزن ورق گالوانیزه مصرفی
۲_ کمتر شدن حجم بتن مصرفی
۳_ نیاز به استفاده از گلمیخ برشگیر کوتاهتر
موارد فوق العاده برای کمتر کردن وزن سقف هزینه اجرای آن را کاهش می دهد.
تولید کنندگان عرشه های فولادی موظف به ارائه خواص هندسی مقاطع تولیدی به تفکیک ضخامت های مختلف هستند تا مهندس طراح سازه بر اساس آن ها و بارگذاری سازه پروژه بتواند شکل و ضخامت عرشه ها تعیین نماید.
البته تولید کنندگان عرشه فولادی معمولاً جداولی ارائه میکنند که در آنها ظرفیت باربری طول عرشه ها بر اساس بارگذاری های معمول و ضخامت های عرشه نشان داده می شود مهندسین طراح بر مبنای جداول فوق پلان تیریزی ساز را تهیه میکند.
معمولا تولید کنندگان عرشه های فولادی نرم افزار های خاص طراحی می کنند که طراحی دقیق سقف های عرشه فولادی تولیدی با استفاده از آنها انجام میشود.
بایرایرانیان بزرگترین مجری سقف عرشه فولادی
صفحه اینستاگرام بایرایرانیان:
صفحه آپارات بایرایرانیان: