آخرین بروزرسانی در خرداد ۱۴۰۱
سقف عرشه فولادی
سقف عرشه فولادی چیست و چه کاربرد هایی دارد :
در تعریف سقف عرشه فولادی می توان گفت که این نوع سقف های با ویژگی ها و مزایای بسیار خوبی که دارد توانسته است در میان انواع مصالح مختلف برای ساخت ساختمان ها، محبوبیت خوبی در نزد پیمانکاران به دست آورد.
هر چه جهان به سمت صنعتی شدن پیش می رود لازم است تا از روش های قدیمی که هم هزینه بیشتری در پی داشتند و هم نیازمند زمان بیشتری بودند، صرف نظر شود و به سمت استفاده از روش و متریال های جدید در ساخت و ساز رفت.
یکی از جدید ترین و مناسب ترین این مواد و مصالح، سقف عرشه فولادی است. این سقف از دو ورق فولادی گالوانیزه که در قسمت زیرین قرار می گیرد و حالت ذوزنقه ای شکل دارد به همراه برش گیرها تشکیل شده است. این ویژگی باعث تمایز سقف عرضه فولادی از سایر سقف ها شده است.
برای اجرای سقف فولادی عرشه در انواع ساختمان ها نیاز است تا بر روی این ورق های فولادی آرماتور بندی و بتن ریزی انجام شود.
آنچه در این مطلب میخوانید
سقف عرشه فولادی چیست و چه کاربرد هایی دارد
برش گیرها (گلمیخ)
در هنگام اجرای سقف عرضه فولادی از گلمیخ های استاندارد استفاده می شود تا با این برش گیر ها بتوان ورق های موجود در سقف عرشه فولادی را به تیر های سقف به شکل استاندارد جوش داد تا عملیات اجرا به بهترین شکل ممکن ادامه پیدا کند.
این گلمیخ ها به دلیل نوع خاص و ویژگی هایی که دارند باعث شده اند تا از نقاط قوت سقف عرشه فولادی باشند.
با توجه به نوع فولادی که در ورق ها به کار می رود و همچنین ارتفاع آن، ارتفاع گلمیخ ها تعیین می شود که این ارتفاع در هر حالتی نباید از 40 میلی متر کم تر باشد. البته قطر این برشگیر ها همواره 20 میلی متر می باشد.
مزایای سقف عرشه فولادی
همانطور که گفتیم ویژگی های مناسب و مزایای این نوع از سقف ها باعث شده است تا هر روزه شاهد کاربری بیشتر آن ها برای ساختمان های مختلف باشیم.
از جمله مهم ترین مزایای سقف عرشه فولادی می توان به موارد زیر اشاره نمود.
سرعت بالا
نصب آسان این نوع از سقف ها باعث شده است تا سرعت اجرای آن ها نیز بسیار بیشتر از دیگر سقف ها باشد به طوری که در یک روز می توان 500 تا 1000 متر مکعب از سقف یک ساختمان را به راحتی از عرشه فولادی ساخت.
از جمله دیگر عواملی که باعث افزایش سرعت در اجرای این نوع از سقف ها شده است می توان به امکان بتن ریزی همزمان چند سقف، حذف عملیات قالب بندی و … اشاره نمود.
وزن بسیار مناسب
از دیگر مزایای سقف عرضه فولادی می توان به وزن بسیار مناسب این نوع از سقف ها اشاره نمود. این وزن مناسب باعث شده است تا علاوه بر صرفه جویی در فولاد سازه فلزی، مصرف میلگرد سقف نیز حدود 10 تا 15 درصد کاهش یابد.
قیمت مناسب و صرفه اقتصادی
معمولا همواره برای اجرای یک سقف در ساختمان های مختلف، بحث مالی و اقتصادی آن از درجه اهمیت بالایی برخوردار است.
سقف عرضه فولادی به دلیل کاهش 50 درصدی هزینه اجرای اسکلت در ساختمان ها می تواند از نظر اقتصادی کاملاً به صرفه باشد.
از دیگر مزایا می توان به ایمنی بالا، رعایت تمامی استاندارد های لازم، شیک و مدرن بودن و … اشاره نمود.
سقف های کمپوزیت سقفهایی هستند که ترکیبی از فولاد و بتن. برای اینکه یکپارچگی این سقف رعایت شود از برشگیر (نبشی) استفاده می شود که این نبشی با بتن درگیری ایجاد کرده و یکپارچگی درست می کند و چون تیرهای فرعی کمپوزیت به علت گیردار بودن تیرهای اصلی و با توجه به لنگر پوش (لنگر زلزله) بتن روی تیرهای اصلی نمی تواند به مقاومتش کمک کند .میلگردهایی که روی سقف کامپوزیت قرار دارند میلگردهایی حرارتی هستند که در جهت مخالف با تیرهایی فرعی باعث یکپارچه شدن بتن و درگیری با سقف کامپوزیت می شود وبا جوش دادن به تیرهای فرعی مانع ترک خوردن بتن می شود . درقالب بندی این سقفها معمولا از تخته کوبی استفاده می شود و بعد از اتمام بتن ریزی نایلون باعث راحت جدا شدن تخته ها می شود و در برخی موارد از یونولیت استفاده می شود که به علت محکم نبودن باید شمع کوبی کنند و مشکلات اجرایی بیشتری دارد و دلیل دیگر اینکه یونولیت زیر سقف می ماند و ما نمی توانیم از فضای زیر سقف کامپوزیت که تیر های فرعی آنها معمولا زنبوری هستند برای عبور لوله تاسیساتی استفاده کنیم در ضمن عایق خوبی برای حرارت بالا نیست.در قالب بندی تخته کوبی مهمترین مزیت آنها این است که در زیر سقف کامپوزیت خلائی وجود دارد و از این خلا برای لوله های تاسیساتی استفاده می شود.یکی از مزیت های سقف کامپوزیت قدرتمندی آن نسبت به سقفهای تیرچه بلوک است چون یکی از راههای یکپارچه کردن رفتار ستون ها در هنگام زلزله از طریق سقف می باشد و سقف کامپوزیت به دلیل برش گیر های نصب شده روی تیرهای فرعی یکپارچگی بین فولاد و بتن ایجاد شده و در اطراف ستونها هم همین طور در نتیجه ستون ها در هنگام زلزله رفتار یکپارچه دارند ولی در سقف تیرچه بلوک این گونه نیست.کلا در باره سیستم های خمشی باید گفت در این سیستم تمام تیرهای اصلی گیردار عمل می کنند و معمولا از پروفیل های سالم استفاده می کنند (لانه زنبوری نباشد)چون اصلا دارای لنگر می باشند و در نتیجه باید آنجا ورق بزنیم و ثانیا لنگرماکزیمم برش در یک سوم تکیه گاهها وجود دارد. ما باید در صورت استفاده از زنبوری آنجا را پر کنیم و ما هم وسط را پر کرده و هم گوشه را پر می کنیم و این تنها وقتی است که ما پروفیل نداریم مگرنه بهتر است از پروفیل استفاده شود.