جهت تیر ریزی سقف عرشه فولادی
در طی سال های گذشته بحث مقاوم سازی ساختمان ها به شدت در معرض توجه عموم قرار گرفته است. در کنار این موضوع هم اضافه کنید این را که در حال حاضر آپارتمان نشینی بیش از پیش رایج و عمومی شده و افراد بیشتری روی به این سبک از زندگی آورده اند. لذا سقف ساختمان ها و ایمنی ان بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است و امری حائط اهمیت تلقی می شود. لذا مهندسان این حوزه تلاش کرده اند تا با کم کردن وزن سقف به کمک کمتر کردن استفاده از مصالح با جرم بالا و در عین حال بالا بردن سرعت اجرایی کردن کار در این زمینه تا حد زیادی موفق شوند. یکی از کارهای انجام شده در این زمینه که تاثیرات مثبت بسیار زیادی داشته است استفاده از سقف های عرشه فولادی است که نسل تازه ای از سقف ها هستند که با توجه به حسن های زیادی که دارند توجهات بسیار را به خود جلب کرده اند. یکی از مهمترین مسئله ها در این زمینه است. در این مطلب قصد داریم تا به این موضوع بپردازیم. پس اگر شما هم در این مورد کنجکاو هستید تا انتها با ما همراه باشید.
جهت تیر ریزی سقف عرشه فولادی
جهت تیر ریزی سقف عرشه فولادی را چگونه تعیین می کنند؟
همانطور که در قسمت قبل هم گفتیم در راستای بهبود وضعیت سقف ساختمان ها از روش های نوینی استفاده می شود که یکی از آنها استفاده از سقف های تحت عنوان سقف های عرشه فولادی است. یکی از مهمترین موارد در این زمینه جهت تیر ریزی سقف عرشه فولادی است که می خواهیم به آن بپردازیم. همانطور که میدانید برای طراحی نقشه ها و سقف ها از نرم افزارهای موجود در این زمینه استفاده می کنند. به طور کلی در سقف هایی که از نوع کامپوزیت بوده و یا سقف های عرشه فولادی در نرم افزارهای مرتبط تیرها به صورت عملی ترسیم می گردند در نتیجه ی این امر هم تیرریزی کردن به صورت کاملا عملی در خود نرم افزار انجام می شود.
در این وضعیت می بایست یک سقف را به صورت یک طرفه طراحی کرد و آن را بر روی تیرها ترسیم کنیم. این سقف عمدتا در نقش منتقل کردن بار مورد استفاده قرار می گیرد.به همین علت هم هست که جهت تیر ریزی سقف عرشه فولادی می بایست به صورت قائم بر تیرها انجام شود. البته این نکته را در نظر داشته باشید که مقصود از تیرها همان تیرهای فرعی هستند که در سقف مورد استفاده قرار می گیرند. به این وسیله باری که بر روی سقف وارد می اید در گام نخست از قسمت سقف به این تیرهای فرعی منتقل خواهد شد.
در ادامه ی این پروسه هم این بار مورد بحث که بر روی تیرهای فرعی قرار دارد به وسیله ی آنها به تیرهای اصلی منتقل خواهد شد. نکته ی مهم در این زمینه این است که برای جهت تیر ریزی سقف عرشه فولادی بایرایرانیان هر دفعه که تیرچه را تغییر جهت دهیم و به جهتی دیگر در آوریم می بایست جهت خود سقف هم عوض شده و تغییر پیدا کند.
سقف های عرشه فولادی بایرایرانیان
نکته ای در مورد جهت تیر ریزی سقف عرشه فولادی:
حال که در مورد جهتی که می بایست برای تیرریزی سقف عرشه فولاد مورد استفاده قرار بگیرد اطلاعاتی به دست آوردیم می خواهیم به ذکر نکته ای مهم در این زمینه بپردازیم. این نکته برای اجرایی کردن تیرریزی و جهت آن مورد استفاده قرار می گیرد. این نکته این است که اگر بخواهیم در جهت تیرچه های موجود بر روی یقف تغییراتی به وجود بیاوریم این امر سبب بروز سختی هایی در عملیات اجرایی تیر ریزی خواهد شد. چرا که ورقه های کنگره ای عرشه دارای دهانه هایی هستند که می بایست برای هر یک از آنها این تغییر جهت را هم اعمال کنیم. در نتیجه به کلیه ی کارهای اجرایی این مرحله ی چرخاندن دهانه ها و عوض کردن جهت آنها هم اضافه می شود.
از جمله مزیت هایی که می توان برای اجرایی کردن سقف عرشه فولادی برای ساختمان ها برشمرد عبارت هستند از:
- سرعت انجام کار برای این نوع از اجرایی کردن سقف بسیار بالا بوده و تا 12 برابر می تواند بیشتر باشد.
- کمتر شدن وزنی که سقف مورد نظر دارد
- مصرف بهینه و به صرفه ی مصالح ساختمانی